Corruptiezaak Aarschot: VLD-oppositie dient opnieuw klacht in

De VLD-Aarschot dient opnieuw klacht in bij gouverneur Lodewijk De Witte van Vlaams-Brabant omdat het stadsbestuur de partij, die in deze gemeente in de oppositie zit, nog steeds elke inzage weigert in het strafrechtelijke dossier over onregelmatigheden bij het Aarschotse stadsbestuur.

Belga

De provinciegouverneur had bij een vorige VLD-klacht eind juni laten weten dat de partij wel degelijk inzagerecht had.

Het Leuvens parket vraagt zoals bekend de doorverwijzing van burgemeester Willy Schellens (sp.a), drie CD&V-schepenen, vijf stadsambtenaren, vier personeelsleden van het afvalbedrijf SITA en een tiental aannemers. De verdenkingen variëren van onregelmatigheden bij aanbestedingen tot corruptie. De aanklacht wegens corruptie heeft betrekking op de handelwijze van Schellens en de voormalige stadssecretaris in het dossier voor de aanbesteding van het afvalbeheer in 2000.

VLD-fractieleider Bob Verstraete neemt het niet dat de burgemeester zich verschuilt achter het geheim van het onderzoek om de gemeenteraadsleden informatie te weigeren, maar anderzijds in mei de meerderheidspartijen CD&V en SP.A wel informeerde. Hij wil ook nagaan of de twee advocaten die het college in 2001 aanstelde naar aanleiding van huiszoekingen in het kader van dit onderzoek, de belangen van de stad of die van de betrokken politici hebben verdedigd.