SNBA sluit codeshare overeenkomst met El Al

SN Brussels Airlines heeft met de Israëlische luchtvaartmaatschappij El Al een codeshare overeenkomst getekend. Vanaf 2 oktober gaan beide maatschappijen alle vluchten commercialiseren die worden aangeboden tussen Brussel en Tel Aviv.

Belga

 Voor de passagiers van beide maatschappijen betekent dat concreet dat ze gebruik kunnen maken van de negen wekelijkse vluchten die de twee maatschappijen verzorgen tussen de luchthavens van Zaventem en Ben Goerion in Tel Aviv. Codeshare betekent dat de maatschappijen zetels delen op elkaars vluchten.  Tijdens de drukke oktobermaand wordt het wekelijks aantal vluchten verhoogd tot elf. Die maand is voor de joodse gemeenschap een feest- en vakantiemaand. Naast het joods nieuwjaar zijn er jom-kippoer- en het Loofhuttenfeest. "Het is vergelijkbaar met de kerst- en nieuwjaarsperiode in de christelijke traditie, " zegt countrymanager Robby Herskowicz van SNBA in Tel Aviv. Heel wat joden gaan dan met vakantie bij hun familie in Israël. 

"De vraag is nu al zo groot dat we mogelijk nog een aantal extra vluchten inlassen, " zegt Herskowicz. Met de verbinding mikt SNBA niet enkel op Belgen, maar ook op Nederlanders, Noord-Fransen en passagiers uit Scandinavië.  De overeenkomst maakt het voor de klant makkelijker om de juiste keuze te maken voor zijn afreis. El Al Israël Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van Israël en vervoert meer dan 1,6 miljoen passagiers per jaar op meer dan 40 bestemmingen.