Champions League voetbal: Anderlecht lijdt 1-0 nederlaag in Bakoe

RSC Anderlecht heeft zich woensdag zoals verwacht voor de derde voorronde van de Champions League voetbal geplaatst. De Belgische vice-kampioen verloor zijn terugwedstrijd bij het Azerbeidzjaanse Neftchi Bakoe met 1-0, maar had de heenwedstrijd wel met 5-0 gewonnen.

Belga

In het Tofikh Bakhramovstadion begon paarswit niet best aan de partij. Na drie minuten stond de thuisploeg al op voorsprong. Doelman Zitka haalde de doorgebroken Boret onderuit in het strafschopgebied en de Kroaat Darko Cordas faalde niet van op de stip: 1-0. Neftchi bleef druk uitoefenen op Anderlecht en Tihinen moest de doorgebroken Boret afstoppen. Even later (20e) was het diezelfde Boret die Neftchi ei zo na op een 2-0 voorsprong bracht, maar Zitka pareerde knap.

Vlak voor rust konden de Brusselaars doelman Micovic bedreigen via een vrije trap van Bart Goor, maar diens poging werd in hoekschop geduwd. Aan de rust stond het 1-0 voor Neftchi. Na rust speelde Anderlecht iets beter en kon het aanspraak maken op de gelijkmaker. Wilhelmsson besloot echter te zwak op Micovic, die eveneens een knappe reactie in huis had op een schot van de ingevallen Serhat. Ook de eveneens ingevallen Jestrovic kwam nog tweemaal dicht bij een Brussels doelpunt, maar hij besloot over doel. De beste kans uit de tweede helft was voor de thuisploeg, maar Abramidze trapte de bal tien minuten voor tijd staalhard op de lat. Anderlecht kwam nooit in de problemen in Bakoe, maar verloor uiteindelijk wel met het kleinste verschil, 1-0.

In de derde voorronde wordt het Tsjechische Slavia Praag de tegenstander van Anderlecht. De heenwedstrijd wordt woensdag 10 augustus om 20u30 in het Constant Vanden Stock-stadion gespeeld. De terugwedstrijd op 24 augustus in Praag. Club Brugge ontmoet in de derde voorronde het Noorse Valerengen. Valerengen won woensdag bij het Finse Haka met 1-4, de heenwedstrijd had het al met 1-0 gewonnen. Club speelt dinsdag 9 augustus eerst uit, de terugwedstrijd volgt 24 augustus om 20u30.