Landingsbaan luchthaven Luik zes weken dicht

De landingsbaan van de luchthaven van Luik gaat zes weken dicht voor sloop- en renovatiewerken. Dat maakte Vincent Gernay, directeur communicatie van de SAB (Société de gestion de Liège Airport) woensdag bekend op een persconferentie.

Belga

De werkzaamheden startten op 1 augustus en zullen zowat 10 miljoen euro kosten. Ze worden gefinancierd door Sowaer (société walonne des aéroports). Tijdens de werken zal de eerste fase van de verlenging van de baan worden afgewerkt. De baan wordt vernieuwd om de weerstand van het wegdek te vergroten. Eens vergroot, zullen ook de toekomstige A-380 vliegtuigen en Boeing 747's er kunnen landen. Tijdens de zes weken wordt de bekleding van de piste helemaal weggehaald en vervangen door een bekleding die makkelijker te onderhouden is. In die periode blijven de vluchten gehandhaafd. De vliegtuigen zullen de noodlandingsbaan gebruiken. Om de plek waar de werkzaamheden worden uitgevoerd over te steken, komen er speciale voorzieningen.

Tijdens de werken zal de baan zowat 100 meter worden verlengd. De baan, die nu 3.287 meter lang is, moet op termijn 3.700 meter lang worden. De rest van de werkzaamheden zal niet worden uitgevoerd voor het voorjaar van 2006.

Aangeboden door onze partners