Belgische paleontologen vinden dinosaurusresten in Rusland

Een team van Belgische amateur- en professionele paleontologen heeft vorige maand in het Russische Blagoveschensk meer dan 260 fossielen van dinosauriërs opgegraven.

Belga

De gevonden skeletten worden gebruikt voor wetenschappelijk onderzoek en tentoongesteld in het Museum voor Natuurwetenschappen in Brussel.

De expeditie naar Rusland vond plaats in het kader van Europalia Rusland. Het Museum voor Natuurwetenschappen stelde een 11-koppig team van amateurpaleontologen samen. Zij werden begeleid door vier professionele paleontologen van de KULeuven en het Belgisch Instituut voor Natuurwetenschappen.

De deelnemers noemen de 'Paleotrip' alvast een succes, onder meer omdat er resten werden gevonden van de Amurosaurus riabinini. Het is de eerste keer dat deze dinosaurussoort in dat deel van Azië wordt gevonden. Paleontoloog Pascal Godefroit, die de expeditie begeleidde, besluit hieruit dat de diversiteit van dinosauriërs net voor hun uitsterven 65 miljoen jaar geleden heel wat groter was dan vaak wordt aangenomen.