Meer verdachten racistische moord in Liverpool aangehouden

De politie van de Engelse stad Liverpool heeft maandag nog twee mannen aangehouden in verband met de racistische moord op een zwarte tiener, afgelopen vrijdag. De twee verdachten zijn 26 en 29 jaar oud, zei de politie.

AP Ned

In verband met de moord op de 18-jarige aankomend student Anthony Walker hield de politie zondagavond al een 17-jarige jongen aan. Een 18-jarige verdachte die de politie eerder had aangehouden werd op borgtocht vrijgelaten. De politie zei nog op zoek te zijn naar twee 19-jarige jongens die mogelijk het land zijn ontvlucht.

Walker stond vrijdagavond met zijn blanke vriendin en een familielid in de buurt van zijn woning op de bus te wachten, toen een man racistische taal tegen hen begon uit te slaan. Het drietal ging daar niet op in, maar vertrok om moeilijkheden te voorkomen naar een halte verderop, aldus de politie. Een groep van drie of vier mannen achtervolgde hen echter door een park en toen een van de mannen Walker te lijf ging met een bijl, renden diens vriendin en familielid weg om hulp te halen. Toen ze een paar minuten later terugkwamen zagen ze Walker liggen met een bijl in zijn schedel. Hij overleed zaterdag aan zijn verwondingen.