Onthaalmoeder uit Ranst zit al twee weken in de cel

Het gerecht in Antwerpen voert een onderzoek naar het overlijden van een meisje van veertien maanden dat aan de zorgen van een 51-jarige onthaalmoeder uit Ranst was toevertrouwd.

Belga

De vrouw zit al sinds 18 juli achter de tralies op verdenking van 'opzettelijke slagen en verwondingen met ongewild de dood tot gevolg'. Het Antwerpse parket maakte het nieuws pas maandag bekend.

De kleine Laura werd op 14 juli dood aangetroffen in haar bedje. De onthaalmoeder vond het meisje met haar hoofd over de rand van het bed. Ze zou door verstikking om het leven zijn gekomen, maar het kind liep ook een breuk aan haar kaakbeen op. Er werd al een autopsie uitgevoerd, maar het blijft wachten op de resultaten. De vrouw werd vier dagen na de feiten aangehouden.

Ongeveer een jaar geleden stierf bij diezelfde onthaalmoeder ook al een kindje. Toen stikte het kleintje tijdens het eten van groentepap. Ook dat overlijden werd onderzocht, maar het parket besloot toen dat het om een spijtig ongeval ging. Nu er een tweede kind om het leven is gekomen, wordt ook het eerste overlijden opnieuw onder de loep genomen.

De onthaalmoeder zal vrijdag voor de kamer van inbeschuldigingstelling verschijnen. Die zal beslissen of ze nog langer in de cel moet blijven.

Aangeboden door onze partners