'Diana had affaire met John F. Kennedy Jr.'

Prinses Diana had in 1995 een kortstondige affaire met John F. Kennedy Jr.

AP Ned

Dat wordt althans beweerd door Simone Simmons, een vriendin van de prinses die een nieuw boek over haar heeft geschreven: Diana: The Last Word.

Volgens Simmons ontmoetten beiden elkaar nadat Kennedy, de oudste zoon van wijlen president John F. Kennedy, Diana om een interview had verzocht voor een tijdschrift. Diana wees het verzoek af, maar stemde in met een ontmoeting in een hotel in New York.

"We begonnen te praten, van het een kwam het ander, en we belandden in bed. Het was zuivere chemie", aldus het relaas van Simmons in de krant The Sun, die een serie uittreksels uit het boek publiceert.

Na terugkeer in Londen besloot Diana Kennedy's horoscoop te laten trekken, waaruit bleek dat beiden op allerlei wijzen verwant waren, maar niet genoeg om een langdurige relatie in stand te houden, schrijft Simmons volgens The Sun. Kennedy trad een jaar later in het huwelijk met Carolyn Bessette. Hij kwam in 1999 samen met zijn vrouw en schoonzuster om het leven bij een crash met hun eenmotorige vliegtuigje in de Atlantische Oceaan.

Simmons, die volgens haar eigen omschrijving een 'energieheler' en helderziende is, publiceerde ook in 1999 al eens een boek over Diana: Diana: The Secret Years. Zij was lange tijd een van de naaste vertrouwenspersonen van de prinses.

Paul Burrell, de butler die een boek over Diana schreef - A Royal Duty -, verwijst Simmons' relaas naar de prullenmand. "Dat de prinses een affaire had met JFK Jr. is gewoon niet waar", zei hij tegenover de Daily Mirror.