Marlon Brando's nalatenschap in New York trekt veel bezoekers

Ruim een jaar na de dood van Hollywoodster Marlon Brando trekt een groot deel van zijn nalatenschap in New York heel wat bezoekers.

Belga

In het veilinghuis Christie's in het Rockefeller Center vallen sinds het weekend heel wat spulletjes van de beroemde acteur te bewonderen. Zo is er onder meer zijn kimono-verzameling, net als het draaiboek, van handgeschreven notities voorzien, van de met de oscar voor de beste film bekroonde mafiafilm "The Godfather".

Deze en meer dan 250 andere zaken uit Brando's villa in Los Angeles worden op donderdag aan de meest biedende verkocht. Naast meubels, kunstwerken en muziekinstrumenten gaan er ook bokshandschoenen, kledij en diverse attributen uit Brando's lange filmcarrière onder de hamer. In totaal rekent Christie's op een opbrengst van meer dan één miljoen dollar. Alleen al het draaiboek van "The Godfather" -naar de roman van Mario Puzo- wordt op ruim 15.000 dollar (12.500 euro) geschat. Daarnaast genoten ook het oscar-certificaat van Brando's nominatie voor "beste acteur" in "On the Waterfront" (1954) en een zwarte fluwelen mantel die de ster in 1978 in "Superman" droeg.