Had prinses Diana affaire met John Kennedy Jr?

De Britse prinses Diana heeft in 1995 een affaire gehad met John Kennedy junior, de verongelukte zoon van de Amerikaanse oud-president John F. Kennedy. Dat schrijft althans Simone Simmons, een vertrouwelinge van de in 1997 verongelukte prinses, in haar boek "Diana: The Last World". De krant The Sun publiceerde maandag enkele passages uit het boek.

Belga

Diana's vroegere butler, Paul Burrell, stelt maandag in een interview met de concurrerende massakrant Daily Mirror dat het verhaal "gewoon niet waar" en slechts een "verzinsel" is.

De vroegere schoondochter van koningin Elizabeth II zou Kennedy hebben ontmoet in een hotel in Manhattan. Kennedy was toen nog niet gehuwd. "We begonnen te praten, een woord leidde tot een ander en plots lagen we samen in bed. De chemie tussen ons beide was gewoon goed", zo citeert Simmons de prinses.

Volgens de krant The Times droomde Diana ervan de vrouw aan Kennedy's zijde te worden, zodra hij in de politiek stapte en president zou worden. De toen 34-jarige Kennedy trouwde het daaropvolgende jaar echter met Carolyn Bessette. Hij kwam in juli 1999 om toen hij met zijn vliegtuig crashte. Het toestel, bestuurd door John Kennedy Jr. zelf, stortte in zee bij Martha's Vineyard in de staat Massachusettes toen hij samen met zijn vrouw en haar zus op weg was naar een bruiloft. Diana kwam om bij een verkeersongeval in Parijs in augustus 1997.