Dewaersegger tot 20 jaar cel veroordeeld

De jury en het assisenhof van Limburg hebben Roy Dewaersegger uit Hasselt maandagnamiddag tot 20 jaar cel veroordeeld wegens roofmoord op de 24-jarige Dennis Salet.

Belga

Bij de bepaling van de strafmaat werd rekening gehouden met de jeugdige leeftijd van Dewaersegger op het ogenblik van de feiten, met de specifieke omstandigheden waarin het misdrijf zich afspeelde en met het begin van schuldinzicht. Anderzijds werden ook het onnoemelijke leed dat Dewaersegger bij de familie van het slachtoffer aanrichtte en de gruwel van de feiten mee in overweging genomen. Dewaersegger aanhoorde het arrest haast emotieloos.

Het openbaar ministerie had de levenslange opsluiting van de 27-jarige beschuldigde gevraagd en was van mening dat er bij de bepaling van de strafmaat geen verzachtende omstandigheden in aanmerking konden worden genomen. De verdediging van haar kant zag wel degelijk verzachtende omstandigheden, onder meer in de jeugd van Dewaersegger, zijn drugsverslaving, zijn oprechte spijtbetuigingen en het schuldinzicht waarvan hij in de loop van het onderzoek blijk had gegeven.

Op 29 maart 2003 sloeg Dewaersegger Salet in het hotel van de ouders van het slachtoffer in Genk zeven keer met een lege champagnefles op het hoofd omdat hij vond dat hij door Salet opgelicht was. Daarna stal Dewaersegger het gsm-toestel, de portefeuille en twee bolletjes cocaïne van Salet.