Bejaardenhelpster doodde minstens 9 hulpbehoevende oude dames

Een Duitse verpleegster heeft in het weekeinde toegegeven nog eens drie bejaarde vrouwen te hebben omgebracht, nadat de "doodsengel" eerder al zes andere gevallen had bekend.

Belga

Dat heeft het boulevardblad Bild maandag op zijn website gemeld. De 27-jarige Michaela G. zegt de negen hulpbehoevende vrouwen "uit medelijden" te hebben omgebracht. Zij bracht acht van de negen om door ze met een kussen te verstikken. Een en ander speelde zich af in een bejaardentehuis in Wachtberg, bij de vroegere hoofdstad Bonn. De assistent-verpleegster had tijdens haar shift toezicht op tot 130 patiënten.

Begin juni begon de directie van de instelling onraad te ruiken. Want telkens wanneer Michaela G. een late dienst had, overleden er opvallend veel vrouwelijke patiënten. De bejaardenhelpster werd dinsdag ingerekend.

Het parket in Bonn onderzoekt nu alle 300 sterfgevallen van de laatste zes jaar in het bejaardentehuis, zo citeerde Bild Fred Apostel van het Openbaar Ministerie. De vrouw werkte in de instelling sinds 1999.