Nutreco verkoopt pluimveeverwerker Pingo Poultry

Het Nederlandse diervoedingsconcern Nutreco verkoopt dochterbedrijf Pingo Poultry, een verwerker van pluimvee. Het dochterbedrijf wordt voor 31 miljoen euro overgenomen door de Royal Cebeco Group. De verkoopprijs ligt 11 miljoen euro onder het bedrag waarvoor Pingo in de boeken staat, zo maakte Nutreco maandag bekend. Pingo Poultry heeft ook in België een filiaal in Maasmechelen.

Belga

De komende jaren ontvangt Nutreco nog geld voor zijn dochterbedrijf. De nieuwe eigenaar van Pingo zal naast de verkoopprijs drie jaar lang een nabetaling doen, waarvan de hoogte wordt vastgesteld aan de hand van de winstgevendheid van de pluimveeverwerker. De nabetaling bedraagt maximaal 11 miljoen euro, zodat het boekverlies op de verkoop alsnog kan worden weggewerkt.

Pingo Poultry heeft in Nederland vestigingen in Goor en Mierlo. Daarnaast beschikt de onderneming over een filiaal in Maasmechelen in België. Het bedrijf heeft ongeveer duizend werknemers op de loonlijst staan, die vorig jaar een omzet van 190 miljoen euro binnenhaalden. Het personeel gaat mee over naar de nieuwe eigenaar. De verkoop van Pingo past binnen de plannen van Nutreco om zich meer te richten op diervoeding. Daartoe wil het concern belangen in de productie van vlees en pluimvee afbouwen.