Michael Jackson bedankt trouwe fans en juryleden met fuif

Michael Jackson heeft zijn trouwste fans bedankt met een reuzenfuif in het Chumash Casino Ressort van Santa Ynez (Californië).

Belga

Op de gastenlijst stonden voornamelijk die fans die tijdens het 14 weken durende proces wegens kindermisbruik tegen de ster protestwakes hielden voor de poorten van Jacksons ranch Neverland.

Onder de gasten bevond zich ook een jurylid en haar gezin. De vrouw was naar eigen zeggen "ontroerd" door de uitnodiging. De acht vrouwen en vier mannen van de jury in het proces tegen Jackson spraken de "King of Pop" maandag vrij op alle tien punten van de aanklacht.

Jacksons moeder Katherine bedankte de ruim 500 gasten "uit de grond van haar hart". "Zonder jullie hadden we het nooit gehaald", zo stelde ze. De massa scandeerde daarop "Onschuldig, onschuldig, onschuldig", aldus de Los Angeles Times.

De gastheer van de fuif kwam zelf niet opdagen. Hij zou op zijn ranch nog wat bekomen van de gebeurtenissen. In de plaats daarvan trad Tito Jackson op met enkele van de grootste hits van zijn broer.