Polygame Amerikaan veroordeeld voor moord op negen kinderen

Een 58-jarige Amerikaan is vrijdag schuldig bevonden aan de moord op zijn kinderen. Een jury in het Californische Fresno vond Marcus Wesson eveneens schuldig aan de verkrachting van verscheidene van zijn dochters en nichtjes. Volgens onderzoek van de politie leefde Wesson polygaam, pleegde hij incest en had hij zelf al zijn slachtoffers verwekt. De strafmaat wordt later bepaald. De man riskeert de doodstraf.

Belga

In maart 2004 ontdekte de politie in het huis van Wesson negen lijken. Het ging om de 25-jarige dochter van de man en acht kinderen tussen één en 17 jaar oud. Allen waren ze met een schot door de ogen doodgeschoten en ze lagen op elkaar gestapeld in een kleine kamer. De agenten waren naar het huis geroepen voor een familieruzie. Wesson was met enkele moeders van zijn kinderen verwikkeld in een strijd om het hoederecht.

Wesson, die zich volgens de krant Los Angeles Times met Jezus vergeleek, weerlegt de feiten. De verdediging stelde dat de oudere dochter de kinderen doodde en zich vervolgens van het leven beroofde. De man had kinderen met minstens zes vrouwen. De vrouwen leefden volgens zijn strikte voorschriften en zorgden voor het levensonderhoud van de grote familie.

Wesson werd tijdens het proces in bescherming genomen door een van zijn volwassen dochters. Kiani Wesson noemde enig seksueel contact tussen vader en dochter ondenkbaar. "Ik hou heel veel van jou, papa en ik zal je nooit verlaten", zo las ze op de getuigenbank voor uit haar dagboek. Het Openbaar Ministerie zag hierin nog maar eens een bewijs van de sterke invloed die de man op de vrouwelijke leden van zijn familie uitoefende.