Brusselse politieagent aangehouden voor verkrachting

Het Brussels gerecht heeft zaterdag een 48-jarige Brusselse politieagent aangehouden op verdenking van diefstal, toebrengen van slagen en verwondingen en verkrachting. De man zou 3.000 euro gestolen hebben in het huis van zijn vriendin, haar in elkaar geslagen hebben en ze bovendien al een aantal weken seksueel misbruiken. Dat meldt het parket van Brussel.

Belga

De agent, Christian H., werd vrijdag omstreeks 17.00 uur in de boeien geslagen door collega's na een ruzie met zijn vriendin Brigitte V.H., een 46-jarige kokkin met wie hij al een tijdje samen was. De twee bleven regelmatig bij mekaar slapen. Volgens het parket was de aanleiding van de ruzie een discussie over de sleutel van een computerkast. Bij de man zouden toen de stoppen zijn doorgeslagen. Hij verkocht zijn vriendin verschillende rake klappen en zou 3.000 euro hebben gestolen. Toen hij het slachtoffer in een wagen wilde sleuren, kon de vrouw zich echter bevrijden.

Uit de verklaringen van Brigitte blijkt dat er nog veel meer aan de hand was. Volgens het slachtoffer was Christian haar al een hele tijd aan het misbruiken en gedroeg hij zich de laatste tijd steeds perverser. Zo zou hij verschillende keren verkracht hebben, onder meer geboeid. De politieagent zou ze ook misbruikt hebben met een vibrator terwijl hij haar hoofd in een kussen drukte.

Volgens het Brusselse parket staat Christian H. bekend als een dronkaard die licht ontvlambaar en gewelddadig is. De verdachte ontkent de slagen en verwondingen en de diefstal. Zijn seksuele activiteiten ontkent hij niet expliciet, maar volgens hem is er geen sprake van verkrachting.