Twaalf zwemvijvers en jachthavens krijgen Blauwe Vlag

De Bond Beter Leefmilieu heeft zaterdag in het Ecohuis in Antwerpen aan zes zwemvijvers en zes jachthavens een Blauwe Vlag uitgereikt.

Belga

Dit kwaliteitslabel wordt jaarlijks toegekend door de milieuorganisatie Foundation for Environmental Education (FEE) als aan een aantal criteria voldaan is zoals een goede waterkwaliteit, de aanwezigheid van een informatiepunt voor natuur en milieu, een veilige omgeving en een goed uitgebouwd milieubeheer.

De laureaten bij de zwemvijvers zijn Kampeerverblijfpark Diepvennen in Londerzeel, de grote en kleine vijver De Lilse Bergen in Lille, Recreatiecentrum De Mosten in Hoogstraten, Wouterbron in Opoeteren en Domein Ter Heide in Rotselaar.

Ook bij Jachthaven Heerlenaak in Maaseik, Jachthaven De Spanjaard in Ophoven, Jachthaven Willemdok in Antwerpen, de Koninklijke jachtclub, VVW Westhoek en VVW Nieuwpoort (alle drie in Nieuwpoort) zal spoedig de Blauwe Vlag gehesen worden.

De Vlaggen werden uitgereikt in aanwezigheid van de schepen van ruimtelijke ordening Ludo Van Campenhout (VLD), de schepen van leefmilieu Erwin Pairon (Groen!) en Raf Suys, de kabinetschef van de Vlaamse minister van Leefmilieu Kris Peeters.