Roland-Garros: Pierce schakelt 1e reekshoofd Davenport uit

Op de Open Franse tenniskampioenschappen in Parijs heeft de Française Mary Pierce (WTA-23) zich dinsdag voor de halve finales geplaatst. In de kwartfinales wipte Pierce, 21e reekshoofd, het Amerikaanse eerste reekshoofd Lindsay Davenport met 6-3 en 6-2. Het beste resultaat voor Davenport op Roland-Garros blijft zo een halvefinaleplaats in 1998.

Belga

Omdat ook de Russin Maria Sharapova, tweede op de wereldranglijst, in de kwartfinales uitgeschakeld werd, blijft Davenport na Roland-Garros wel nummer een van de wereld. Sharapova moest één ronde verder komen dan Davenport om de eerste plaats op de wereldranglijst af te snoepen van de Amerikaanse.

De 30-jarige Pierce speelt donderdag haar derde halve finale in Parijs. In 2000 won ze het toernooi, in 1994 was ze verliezend finaliste. Dit jaar neemt ze het in de halve finales op tegen het Russische zestiende reekshoofd Elena Likhovtseva (WTA-19), die in de kwartfinales de 15-jarige Bulgaarse Sesil Karatantcheva (WTA-98) met 2-6, 6-4 en 6-4 uitschakelde.