Amerikaan ligt na bezoek 500ste bar op schema

Op 1 januari van dit jaar is hij begonnen, en nu al is hij halverwege de voltooiing van zijn wens: duizend bars bezoeken in één jaar. Waarom duizend bars, zult u zich afvragen? Wel, waarom niet?

AP Ned

Dan Freeman legt uit dat hij zich op een dag afvroeg hoeveel barbezoeken hij in een jaar zou kunnen afleggen en dat duizend hem een redelijk streven leek. Hij liet er geen gras over groeien en ging in het nieuwe jaar gelijk van start. De gepensioneerde IT-consultant zet sindsdien zijn avonturen uiteen op een weblog, waardoor hij voor sommigen een echte cyber-held is geworden. Geregeld komen zijn fans een biertje met hem drinken.

Volgens de New-Yorker Freeman is zijn alcoholische odyssee niet altijd zo leuk als het lijkt: "Op sommige dagen is het net een baan, je kijkt naar de klok en beseft dat je nog vijf bars te bezoeken hebt." Zijn record was twaalf bars in twaalf uur, tijdens een vakantie in Mexico, maar het is volgens Freeman niet zo dat hij geregeld te diep in het glaasje kijkt. Omdat hij vaak te voet op weg is van bar naar bar, is hij naar eigen zeggen sinds januari al ruim een kilo afgevallen.