Anthuenis roept ook Jan Van Steenberghe op

Bondscoach Aimé Anthuenis heeft dinsdagochtend een derde doelman toegevoegd aan zijn selectie voor de belangrijke WK-kwalificatiewedstrijd van de Rode Duivels van zaterdag tegen Servië-Montenegro: Jan Van Steenberghe (Anderlecht).

Belga

Maandagavond, toen het zeker was dat aanvoerder Timmy Simons de partij zou missen door een ribblessure, had Anthuenis nochtans gezegd dat hij geen extra spelers meer zou oproepen maar na een nachtje slapen - en vooral door toedoen van dokter Goossens - kwam de bondscoach op die beslissing terug.

Het was dokter Goossens die aan de alarmbel trok: wat gebeurt er als eerste doelman Silvio Proto alsnog uitvalt? "Het gaat al veel beter met Silvio, maar de pijn aan zijn rechtervoet is nog steeds niet volledig weg. Dat hij zaterdag kan spelen is bijna 100 procent zeker, maar wat gebeurt er als zijn toestand in Belgrado verslechtert?", klonk het. Waarop Anthuenis uit voorzorg dus toch nog een beroep deed op een derde doelman.

Omdat de vaste nummer drie van de Duivels, Jan Moons, niet beschikbaar was, riep Anthuenis dan maar de nummer drie op van Anderlecht: Jan Van Steenberghe. Het is Van Steenberghe's eerste selectie.