Dehaene wil niet weten van straatverbod in Vilvoorde

Burgemeester Jean-Luc Dehaene (CD&V) heeft maandagavond tijdens de gemeenteraad afwijzend gereageerd op het voorstel van Filip De Man (Vl.Belang) om naar analogie met Antwerpen ook in Vilvoorde een straatverbod in te voeren voor personen die bij herhaling de openbare orde verstoren.

Belga

De Man verwees hierbij naar gevallen van vandalisme en agressief gedrag in buurten zoals Stations- of Rooseveltplein. "Ik spreek mij niet uit over de maatregel van Antwerpen. Het lijkt mij eerder iets te zijn voor de grootstad en niet onmiddellijk bruikbaar voor een kleinere stad zoals Vilvoorde. Ik ben eerder geneigd voorrang te geven aan de invoering van de administratieve sancties waardoor we sneller kunnen optreden. In september doen we terzake voorstellen op de gemeenteraad", aldus Dehaene.

Ter beteugeling van overlast voerde Vilvoorde eerder al op enkele plaatsen camerabewaking in evenals de zogenaamde "combitaks". De Man verwees in zijn pleidooi ook naar het feit dat het gerechtelijk arrondissement Brussel-Halle-Vilvoorde nog niet beslist is waardoor een aantal feiten ongestraft blijven. Dehaene beaamde dat de splitsing van dit gerechtelijk arrondissement belangrijk is.