Broers Dardenne gehuldigd door de Franse Gemeenschap

Dinsdagavond vond, op initiatief van de Franse Gemeenschap, in het Nationaal Theater van Brussel een ceremonie plaats ter ere van de broers Dardenne, die op het festival van Cannes de Gouden Palm in de wacht sleepten voor hun film 'L'Enfant'.

Belga

Luc en Jean-Pierre Dardenne lieten weten dat hun film op 14 september in de Belgische zalen komt. Vanaf 1 september kan men reeds naar de avant-première van de prent gaan kijken. De broers bedankten ook hun filmploeg en de acteurs, die in grote getalen aanwezig waren op de ceremonie. Ze maakten ook van de gelegenheid gebruik om hun gastheer, de Franse Gemeenschap, nogmaals om extra financiële steun te vragen voor de filmindustrie, meer bepaald zowat 3 miljoen euro extra. Fadila Laanen, minister van Cultuur, Media en Jeugd, zei aan Belga dat ze de boodschap had begrepen, maar dat ze de andere culturele sectoren, die eveneens een crisis meemaken, ook niet in de kou kon laten staan.

Europees commissaris van Informatie en Media, Viviane Reding, uitte haar trots ten aanzien van de broers Dardenne en de Europese filmindustrie in het algemeen.