Zonhoven kiest opnieuw voor Nuon in kader van groepsaankopen

De Zonhovense ACW-CD&V-afdeling heeft voor het tweede jaar op rij een akkoord afgesloten met energieleverancier Nuon in het kader van een groepsaankoop van elektriciteit en aardgas. Het akkoord houdt in dat de Zonhovenaars die voor 30 juni bij Nuon intekenen 25 euro korting op de energiefactuur of een spaardouchekop krijgen.

Belga

De plaatselijke ACW-CD&V-afdeling van Zonhoven koos opnieuw voor Nuon als beste alternatief, onder meer omwille van het feit dat de energieleverancier als enige op de geliberaliseerde energiemarkt een vaste prijs aanbiedt, zo zegt de Zonhovense woordvoerder Benny Roosen.

In het kader van een eerste gezamenlijke groepsaankoop bij Nuon werden vorig jaar 2.900 Zonhovenaars of 40 procent van de inwoners van Zonhoven klant bij de energieleverancier. Nuon streeft er naar eigen zeggen naar om dit jaar minstens de helft van de inwoners van Zonhoven van aardgas en/of elektriciteit te kunnen voorzien. Zonhoven zou in dat geval de eerste gemeente zijn waar één van de nieuwe leveranciers een groter marktaandeel heeft dan de standaardleverancier, zo stelt woordvoerder Tom Van De Cruys van Nuon.