Verzakkingen Sint-Truiden: Zoutstraat opnieuw open voor zwaar verkeer

De Zoutstraat in Sint-Truiden, waar zich begin januari van dit jaar schijnbaar onverklaarbare verzakkingen van een aantal woningen en panden voordeden, is opnieuw opengesteld voor zwaar verkeer.

Belga

De stad Sint-Truiden besliste begin april al om de Zoutstraat opnieuw open te stellen voor het verkeer met een maximaal gewicht tot 3,5 ton. Die beperkende maatregel wordt nu eveneens opgeheven omdat de toestand inmiddels genormaliseerd is, zo laat de Truiense burgemeester Ludwig Vandenhove (sp.a) dinsdag weten. In de Zoutstraat in Sint-Truiden werden door de verzakkingen drie woningen afgebroken. Van een gebouw werd de fundering verstevigd door het gebouw te onderspuiten met een expanderend schuim. "Nu, enkele maanden later, blijkt de ondergrond terug stabiel te zijn en vertonen de gebouwen geen gevaarlijke stabiliteitsproblemen meer", zo zegt Vandenhove.

De burgemeester wijst er evenwel op dat dit niet betekent dat alle problemen nu van de baan zijn. Het onderzoek naar de precieze oorzaak van de verzakkingen is nog volop bezig. Vandenhove hoopt dat de deskundigen binnen enkele maanden meer duidelijkheid omtrent de oorzaak kunnen geven, zo laat hij nog weten.