Hasseltse oplichter veroordeeld tot 14 maanden cel

De correctionele rechtbank van Hasselt heeft dinsdag Benny C. (28) uit Hasselt bij verstek veroordeeld tot een effectieve celstraf van veertien maanden. De man stond terecht voor een handtasdiefstal en oplichting met een gestolen betaalkaart van een warenhuis. De rechter heeft de onmiddellijke aanhouding van de Hasselaar bevolen.

Belga

Benny C. stal op 13 mei 2003 de handtas van een vrouw, die in het restaurant van een warenhuis in Hasselt zat te eten, met daarin haar gsm en portefeuille met de betaalkaart van het warenhuis. Met de gestolen betaalkaart kocht de Hasselaar voor ruim honderd euro aan sigaretten en liet hij zich ook honderd euro cash overhandigen. Twee dagen na de diefstal werd de betaalkaart geblokkeerd. De man vroeg een nieuwe betaalkaart aan en gaf zich valselijk uit voor de zoon van de eigenares van de geblokkeerde kaart.

Tussen 21 mei en 2 juni 2003 deed hij tien aankopen met de kaart. Hij kocht onder meer een fotoapparaat, etenswaren en schoonheidsproducten ter waarde van 337 euro. Hij haalde ook 2.040 euro af. Telkens plaatste hij een valse handtekening. Uit zijn strafregister bleek dat Benny C. al eerder voor soortgelijke misdrijven werd veroordeeld.