Dader met mes pleegt overval op lingeriewinkel en Zeeman

Een man met een mes heeft gisternamiddag in enkele uren tijd twee overvallen gepleegd. Mogelijk gaat het om dezelfde dader. Rond sluitingsuur werd de Zeeman in Beverlo beroofd. Om 14.30 uur was er een drieste overval op lingeriewinkel Inella langs de Kleuterweg in Heusden.

ghouben

“Ik was net thuis, zat achteraan toen ik iemand hoorde binnenkomen die hey hey riep,” zegt Armand Vanherle, de vader van de uitbaatster Ina. Dat was rond half drie in de Kleuterweg in Heusden.“Ik schonk er niet direct aandacht aan, dacht dat het iemand was die mijn dochter kende, een handelsreiziger of een klant.”

Terwijl Armand Vanherle nietsvermoedend in de keuken bleef, zag hij niet hoe een man zijn dochter belaagde.“Hij had een lang mes bij en was volledig in het zwart gekleed, hij droeg een muts en een sjaal voor zijn mond. Hij eiste geld, vond wat kleingeld maar wilde meer.Kijk hier eens naar de laden, naar die zwarte plekken. Hij moet heel vuile handen gehad,” aldus vader Vanherle. “Met het weinige geld dat hij vond, was hij niet tevreden. Hij wilde meer.Vroeg aan mijn dochter of zij alleen thuis was. Ze zei van ja.Toen is hij haar aangevallen, scheurde haar blouse open, wilde haar aanranden. Er ontstond een schermutseling. Ik heb daar allemaal niks van gemerkt, totdat hij de deur opentrok naar de plaats waar ik zat.Toen hij me zag zitten, is hij op de vlucht geslagen. Ik heb hem nog gevolgd maar was hem snel kwijt. Gelukkig heb ik erger kunnen voorkomen. De dader had wel lef, er hadden klanten kunnen zijn of kunnen binnenkomen.” Armand Vanherle schat de dader 1,85 meter groot. “Hij sprak Nederlands met een tongval,”vult hij de persoonsbeschrijving van de man aan.

Een paar kilometer verder op de Koolmijnlaan in Beverlo sloeg een man met een mes rond 18 uur toe in kledingzaak Zeeman. Mogelijk gaat het om dezelfde dader. Ook daar had de overvaller het op het geld gemunt. Hij kon te voet ontkomen. De lokale politie van Beringen onderzoekt de hold-up. Mogelijk is er een verband met de overval op Zeeman en op de lingeriewinkel maar ook met de overval vrijdagnamiddag op de bakkerij Maes op de Pastoor Pacquaylaan in Heusden. Rond 13 uur stapte toen een man de zaak binnen. Ook hij dreigde met een mes, hield een personeelslid in de houdgreep en eiste de inhoud van de kassa. De politie stelt een onderzoek in naar de drie overvallen op klaarlichte dag.Ook de Hasseltse GDA is ingeschakeld.