Negenjarig New Yorks meisje aangeklaagd wegens poging doodslag

Een negenjarig New Yorks meisje heeft haar elfjarige vriendin tijdens een ruzie om een bal doodgestoken. De politie bevestigde dinsdag dat de vermoedelijk jongste dader in de geschiedenis van de Amerikaanse criminaliteit bij een misdrijf met dodelijke afloop kort na de bloedige daad werd gearresteerd en intussen formeel is aangeklaagd.

Belga

"De openbare aanklager heeft het meisje aangeklaagd wegens doodslag", zei een woordvoerder van de politie. De totnogtoe jongste betichte in de geschiedenis van de Amerikaanse justitie was de twaalfjarige Lionel Tate. Hij werd in 1999 wegens het doden van de zesjarige Tiffany Eunick tot levenslange celstraf veroordeeld. Hij werd evenwel vier jaar later vrijgelaten. Het vonnis werd in een voorwaardelijke straf van tien jaar omgezet. De ruzie met dodelijke afloop tussen beide New Yorkse meisjes was maandag tijdens het spelen in een woning in wijk ontstaan. "Het is allemaal zo onbegrijpelijk treurig", zei de moeder van het slachtoffer. "Ze was mijn baby. Ze hebben altijd zo goed met elkaar kunnen opschieten".

De moeder van de negenjarige was volgens de politie niet thuis, toen de ruzie escaleerde. De vrouw had de woning even verlaten om voor haar dochtertje een nieuwe haarborstel te kopen. Daarom heeft niemand het meisje kunnen verhinderen een lang scherp mes in de keuken te halen en daarmee haar speelkameraadje te steken. Het slachtoffertje, dat door haar vrienden Queenie werd genoemd, overleed op weg naar het ziekenhuis aan haar verwondingen.