Brussels kinderziekenhuis Koningin Fabiola ontkent aantijgingen

Het Brusselse kinderziekenhuis Koningin Fabiola heeft dinsdag formeel de aantijgingen ontkend als zou een van haar chirurgen de voorbije jaren operaties hebben uitgevoerd die in feite niet nodig waren. Verschillende families hadden klacht ingediend tegen het ziekenhuis voor onopzettelijke slagen en verwondingen, zo raakte de afgelopen dagen bekend.

Belga

De voorzitter van het ziekenhuis, Charles Jonet, verklaarde dinsdag dat een rapport van de medische raad van het ziekenhuis geen "misbruiken" aan het licht heeft gebracht. De raad voerde een onderzoek voor de periode van 1988 tot 2002. Ook een expertiserapport van de medische faculteit van de ULB zou tot dezelfde conclusie zijn gekomen, luidde het dinsdag. Het ziekenhuis is dan ook verbaasd over de klachten die werden ingediend. Er loopt wel nog een gerechtelijk onderzoek.

De afgelopen dagen raakte bekend dat in het kinderziekenhuis opvallend veel operaties worden uitgevoerd voor een zeldzame darmafwijking die bij de geboorte opgespoord kan worden. In het kinderziekenhuis, dat 150 bedden telt, worden elk jaar 7 tot 30 operaties van dat type uitgevoerd. In andere ziekenhuizen waar die operaties worden gedaan, ligt dat aantal maar op 2 of 3 per jaar.