VRT heeft de maatstaven gehaald

De VRT heeft vorig jaar voldaan aan de performantiemaatstaven die de Vlaamse overheid had vooropgesteld in de beheersovereenkomst 2002-2006.

Belga

De omroep heeft bij de Vlaamse overheid een aanvraag ingediend om in 2005 te starten met drie themanetten op VRT-Televisie. Wel werd het jaar afgesloten met een negatief managementsresultaat van 4,2 miljoen euro, maar dat cijfer moet worden gezien in het licht van de reserves die de omroep de voorgaande jaren aanlegde.

Dat bleek dinsdag bij de voorstelling van het jaarrapport 2004 van de openbare omroep. "Een rapport in een nieuw formaat, met meer cijfers dan ooit", zei gedelegeerd-bestuurder Tony Mary. Hij verwees daarbij naar de vraag om meer transparantie die vanuit het Vlaams parlement kwam bij de voorstelling van het vorige jaarverslag. De presentatie is traditioneel een moment om vooruit te blikken. Mary herhaalde dat de audiovisuele industrie voor breekpunt staat qua ontwikkelingen. Indien de VRT niet kan meespelen in de digitale mediawereld, zal hij verschralen tot een marginaal fenomeen.