Basket NBA: Spurs opnieuw succesvol in Phoenix

De San Antonio Spurs zetten dinsdagavond een grote pas richting NBA-finale. Ze wonnen dinsdag voor de tweede keer op rij op het parket van Phoenix (108-111) in de finale van de Western Conference en kwamen daarmee op een 2-0 voorsprong in de best-of-seven-serie. Als de Spurs hun volgende twee thuisduels winnen, zitten ze voor de derde keer in zes jaar in de grote finale.

Belga

De Texanen, die het voorbije seizoen het beste thuisrapport van de Liga kunnen voorleggen (43 zeges, 4 nederlagen), ontvangen zaterdag en maandag hun opponent in het derde en vierde duel.

Net als tijdens de eerste westrijd vielen de beperkingen van de erg spectaculaire Suns op qua verdedigend spel, qua rijkdom van de kern (nog steeds zonder Joe Johnson) en qua ervaring. Ondanks een shotpercentage van 55 procent konden de troepen van Mike D'Antoni een herhaling van het scenario van de eerste partij (114-121) niet voorkomen. Een achterstand in het eerste kwart (21-31) draaide de thuisploeg om in een voorsprong (54-53 bij de rust, 79-70 in het 3e kwart), maar net als zondag kwam Phoenix tekort in het vierde kwart (23-31). Tim Duncan (30 ptn, 8 rbs), Manu Ginobili (26 ptn) en Tony Parker (24 ptn) lieten op het einde hun ervaring spreken en beslisten daarmee de partij. Tegen een onbestaande defensie lukten de prijsschutters van San Antonio 12 van hun laatste 17 pogingen.