Xavier Malisse kansloos tegen Rafael Nadal op Roland-Garros

Xavier Malisse (ATP 46) is woensdag uitgeschakeld in de tweede ronde van het Grand Slam tennistoernooi op Roland Garros. De Kortrijkzaan verloor kansloos na 1u51 met 6-2, 6-2 en 6-4 van het vierde reekshoofd, de Spanjaard Rafael Nadal (ATP 5). Die ontmoet in de derde ronde zijn Franse leeftijdsgenoot Richard Gasquet (ATP 31). Gasquet, het dertigste reekshood, won met 6-3, 7-6 (7/1) en 6-1 van de Nederlander Peter Wessels (ATP 82).

Belga

Toernooifavoriet Nadal, die volgende week 19 jaar wordt, kreeg al in het eerste game van de wedstrijd twee breakkansen, maar kon die (nog) niet benutten. In het derde spel snoepte de Spanjaard Malisses opslag dan toch een eerste keer af (1-2). Onze landgenoot, die de enige vorige ontmoeting met Nadal een maand eerder in Monte Carlo met 6-0 en 6-3 had verloren, klampte aan tot 2-3. Na een nieuwe break in het zevende spel, serveerde Nadal de set na 35 minuten uit: 2-6.

In het eerste game van de tweede set moest Malisse al meteen opnieuw zijn opslag inleveren. De hoop flakkerde even op toen de West-Vlaming zijn tegenstander onmiddellijk wist terug te breaken en zijn daaropvolgend servicegame kon winnen (2-1). Een ontketende Nadal reageerde echter groots en schreef de volgende vijf spelletjes op zijn naam, 2-6 na 28 minuten.

De derde set begon net als de tweede met een break voor de Spanjaard. Maar Malisse beet van zich af en forceerde in het zesde spel de rebreak (3-3). Nadal toonde echter zijn klasse en snoepte onmiddellijk daarna voor een tweede keer in de set Malisses service af. In het negende spel kreeg Nadal bij 3-5 een eerste wedstrijdpunt op de opslag van onze landgenoot. Malisse werkte dit echter knap weg met een snoeiharde forehandwinner en haalde het game alsnog binnen (4-5). Rafael Nadal maakte in het daaropvolgende spel de wedstrijd uit met stevig opslagspel: 6-4 in 44 minuten.