Kim Clijsters vlot naar derde ronde Roland-Garros

Kim Clijsters (WTA 17) heeft zich woensdag op het Grand Slam tennistoernooi van Roland Garros vlot geplaatst voor de derde ronde. De Limburgse, het veertiende reekshoofd in Parijs, haalde het na 56 minuten met 6-2 en 6-1 van de Slovaakse Ludmilla Cervanova (WTA 96).

Belga

In de volgende ronde komt Clijsters uit tegen de winnares van het duel tussen de Slovaakse Daniela Hantuchova (WTA 22/20e reekshoofd) en de Colombiaanse Catalina Castano (WTA 81).

Cervanova, die de twee vorige ontmoetingen met Clijsters al had verloren, kon in de eerste set alleen haar eerste opslagspel behouden. Zowel in het vierde als het zesde game brak Clijsters door de service van haar opponente, wat haar een 5-1 voorsprong opleverde. De Colombiaanse spartelde nog even tegen door Clijsters' opslag af te snoepen, maar in het achtste game ging de Belgische voor de derde keer door de opslag van Cervanova en haalde de eerste set binnen met 6-2 na 31 minuten spel.

In de tweede set rolde Clijsters als een pletwals over haar tegenstandster. Onze landgenote gunde Castano slechts een spelletje en won de set na 25 minuten met 6-1.