Raikkonen wint tweede F1-race op rij

De Fin Kimi Raikkonen (McLaren-Mercedes) won zondag de zesde race om het WK F1 in de straten van Monaco. Net als twee weken geleden in Spanje reed de 26-jarige Fin oppermachtig vanop de pole naar de zege.

Belga

De tweede plaats ging verrassend naar de Duitser Nick Heidfeld (BMW-Williams), derde was diens Australische teamgenoot Mark Webber.

De Spaanse WK-leider Fernando Alonso (Renault) moest Heidfeld en Webber in de laatste ronden laten passeren met technische problemen. Voor Heidfeld was het de beste uitslag ooit in een GP na twee eerdere derde plaatsen. Alonso blijft ruim leiden in de WK-stand met 49 punten, voor Raikkonen (27 ptn) en Jarno Trulli (26).

Raikkonen noemde het een gemakkelijke race: "Ik zorgde voor een kleine kloof tussen mezelf en de anderen bij de start en ook na de safety car kende ik geen problemen. Ik ben erg blij. In Monaco winnen is iets speciaal. Maar dat gezegd, is dit slechts één race en 10 WK-punten en niets meer."

Raikkonen, die zondagochtend zijn derde 'pole' op rij behaalde, bleef op kop na de start en reed weg van de achtervolgende Alonso. In de eerste helft van de race gebeurde niet veel, tot de safety car moest uitrukken na een crash. Verschillende rijders, onder wie Michael Schumacher, profiteerden ervan om bij te tanken. De zevenvoudige wereldkampioen viel terug naar de dertiende stek, maar slaagde erin om nog als zevende te eindigen achter broer Ralf, maar voor teammaat Rubens Barichello, die hij in de laatste ronde voorbijstak. Op het einde wou Michael ook nog zijn broer voorbij, maar dat mislukte.

Alonso kon ondanks zijn problemen nog net Juan Pablo Montoya, Ralf en Michael Schumacher afhouden. Montoya reed een ongelooflijke inhaalrace. De Colombiaan moest op de laatste rij vertrekken, nadat hij zaterdag een crash veroorzaakte tijdens de vrije oefensessies. Maar dat hield hem niet tegen om zijn McLaren naar de vijfde plaats te sturen.

De volgende F1-race is de Grote Prijs van Europa op de Nürburgring op zondag 29 mei.