Kimi Raikkonen start GP F1 Monaco vanop 'pole'

Kimi Raikkonen (McLaren-Mercedes) vertrekt vanmiddag als eerste op de startgrid van de Grote Prijs Formule 1 van Monaco, de zesde race om het wereldkampioenschap. De jonge Fin kon nog net de Spaanse WK-leider Fernando Alonso afhouden tijdens de tweede kwalificatiesessie op zondagochtend.

Belga

Na de zaterdagsessie had Raikkonen een halve seconde voorsprong op Alonso, maar die puurde alles uit zijn Renault en ging 398/1000en onder de tijd van Raikkonen. Daarmee kwam hij nog 0.1 seconde tekort.

De top-4 van de eerste kwalificatiesessie behield ook zijn positie na de tweede sessie. BMW-Williams-piloot Mark Webber start als derde naast Giancarlo Fisichella (Renault).

Zevenvoudig wereldkampioen Michael Schumacher won nog twee plaatsen na zijn ontgoochelende tiende plaats zaterdag en mag als achtste vertrekken.

Ralf Schumacher (Toyota) en Juan-Pablo Montoya (McLaren-Mercedes) deden zondag niet mee in de kwalificaties en starten helemaal achteraan. Schumacher crashte zaterdag en kon zo geen tijd neerzetten, terwijl Montoya werd gestraft voor het veroorzaken van een crash tijdens de vrije oefensessies. De Colombiaan zag zijn kwalificatietijd geschrapt.