Martin O'Neill stapt op als trainer van Celtic Glasgow

Martin O'Neill heeft woensdag bevestigd dat hij zijn functie van trainer bij Celtic Glasgow neerlegt na de Schotse bekerfinale van zaterdag tegen Dundee United.

Belga

Aan de basis van zijn beslissing ligt de ziekte van zijn vrouw, die kanker heeft. O'Neill wordt vervangen door voormalig Southampton-coach Gordon Strachan, die een contract voor een jaar heeft.

O'Neill leidde Celtic, waar Rode Duivel Joos Valgaeren aan de slag is, de voorbije vijf seizoenen naar drie landstitels. Vorig weekend moesten de groen-witten de titel op de laatste speeldag aan aartsrivaal Glasgow Rangers, de club van international Thomas Buffel, laten na een verrassende nederlaag tegen Motherwell.

"Ik verlaat de club omwille van persoonlijke redenen en vind het heel spijtig om in deze omstandigheden te moeten vertrekken", verklaarde de voormalige Noord-Ierse international. "Het is een eer en een voorrecht geweest om deze ploeg en haar supporters te dienen en om deel uit te maken van de clubgeschiedenis", aldus O'Neill, die met Celtic in 2003 de finale van de Uefacup verloor tegen Porto.

"Mijn periode bij Celtic heeft me heel veel voldoening gebracht, en ik heb het voorrecht gehad om met heel veel getalendeerde en gemotiveerde mensen in alle geledingen van de club te werken", besloot Martin O'Neill.