VLD Evergem wil gesprek met Bart Somers

De plaatselijke VLD-voorzitter van Evergem heeft een gesprek gevraagd met VLD-voorzitter Bart Somers over Patricia De Waele, VLD-schepen in Evergem en destijds kandidaat-partijvoorzitter.

Belga

De Waele wordt door VLD-voorzitter Bart Somers uit het partijbestuur gezet omdat ze in een kranteninterview kritiek had op de volmachten die Somers kreeg. Daarmee wil die partijleden de laan uitsturen wanneer zij openlijk de partijstandpunten op de korrel nemen.

De Waele heeft dinsdag met het partijbestuur van Evergem overlegd en na afloop heeft voorzitter Jean-Pierre Defeyter van VLD Evergem laten weten "dat het intern partijoverleg hieromtrent alle kansen moet krijgen".

"Ik heb daarover als voorzitter van VLD Evergem een onderhoud met Bart Somers gevraagd. Na dit gesprek zullen wij eventueel hierover verdere communicatie met de pers of derden voeren". Intussentijd willen VLD Evergem en Patricia De Waele geen publieke verklaringen afleggen.

Defeyter lijkt te hopen dat mits deze radiostilte de brokken alsnog gelijmd kunnen worden en besluit de persmededeling in de overtuiging "dat er in alle sereniteit kan en zal gezocht worden naar een gezamenlijke oplossing".