Verdediging Michael Jackson sluit getuigenrij af

In het proces wegens kindermisbruik tegen de Amerikaanse popster Michael Jackson heeft de verdediging woensdag haar laatste getuige opgeroepen. De Amerikaanse komiek Chris Tucker verklaarde dat hij de popster heeft gewaarschuwd voor de jongen die Jackson nu aanklaagt.

Belga

Tucker vertelde voor de jury in het gerechtsgebouw in Santa Maria, dat hij eerst bevriend was met de jongen, een kankerpatiëntje, maar dat hij later wantrouwig werd. In februari 2003 waarschuwde Tucker Michael Jackson zelfs dat er iets niet klopte met deze jongen, aldus de zender KCBS.

Daarna sloot Jacksons advocaat, Tom Mesereau, de verdediging af. Procureur Tom Sneddon kan nu nog tot donderdagavond, plaatselijke tijd, verdere getuigen oproepen. Volgende week zouden beide partijen dan een slotpleidooi kunnen houden, waarna de twaalf juryleden zich terugtrekken om zich te beraden over de schuldvraag.

Jackson (46) staat sinds eind januari terecht voor tien aanklachten, gecentreerd rond het seksueel misbruik van de toen dertienjarige Gavin Arvizo. Jackson wordt er ook van beschuldigd de familie van de jongen tegen hun wil op zijn Neverland Ranch te hebben vastgehouden. De popster riskeert 20 jaar cel.