Johan Op de Beeck verlaat de VRT

Netmanager van Canvas en Ketnet Johan Op de Beeck verlaat de VRT en wordt tijdelijk vervangen door Bart De Poot, huidig adjunct-netmanager. Op de Beeck zelf bevestigt dat er een meningsverschil was, maar zegt dat er geen twijfel bestaat over zijn inzet.

Belga

De VRT-directie besliste enkele dagen geleden om de samenwerking met de netmanager van Canvas en Ketnet stop te zetten, aldus een mededeling van de openbare omroep. Volgens de VRT was er een verschil van mening over de te volgen koers. Op de Beeck bevestigt dat er "een fundamenteel verschil in visie" was en heeft begrip voor de beslissing om uit elkaar te gaan.

Hij bestempelt commentaren in een krant vandaag/woensdag als "lasterlijk en beledigend". "Ik heb mezelf als manager niets te verwijten en heb mijn uiterste best gedaan voor Canvas en Ketnet. Ik meen dat de kijkers ook elke dag kunnen vaststellen dat de zenders een hoogstaande kwaliteit leveren. Ook de marktresultaten zijn goed en alle plannen voor het najaar zijn klaar", aldus Op de Beeck. Hij beklemtoont dat hij in de beste verstandhouding van de VRT-medewerkers afscheid neemt en hen alle succes toewenst. Bart De Poot, sinds begin dit jaar adjunct-netmanager van Canvas en Ketnet, neemt tijdelijk het netmanagement van Canvas over. Hij zal het vernieuwingstraject van Canvas, The Building, verder begeleiden, zodat de resultaten van de vernieuwingsoperatie te zien zullen zijn vanaf oktober, zoals gepland.

De 45-jarige Bart De Poot heeft al een lange carrière in de media achter de rug. Hij begon zijn televisieloopbaan bij de openbare omroep, als reporter bij het magazine Terloops. In 1990 ging hij voor de commerciële omroep VTM werken.