Gratis Brosella Folk & Jazz aan 29ste editie toe

Op 9 en 10 juli vindt in het Groentheater in het Ossegempark in Brussel de 29ste editie van Brosella Folk & Jazz plaats. Het gratis festival in de schaduw van het Atomium programmeert gedurende twee dagen een tiental groepen op twee podia. Voor de kinderen is er Brosella for the Kids. De organisatoren stelden de affiche woensdag voor aan de pers.

Belga

Brosella Folk & Jazz heeft dit jaar een hoofd- en een clubpodium. Zaterdag staat traditioneel in het teken van folk, zondag in het teken van jazz. Zo komen op zaterdag onder meer de Belgische Melotrolls langs, Tucker Zimmerman en Silver Foxes, het Ierse Electric Ceili, Helen Flaherty en het Hongaarse Bekecs. Accordeonist Didier Laloy presenteert de afsluiter met onder meer Ialma, Trio Trad, Perry Rose, Marka en Gabriel Yacoub.

Op zondag komen de jazzfanaten aan hun trekken. Retro Jazz opent, gevolgd door Alexandre Cavaliere en Jazzy Strings, Dorado en Samson Schmitt, Deborah Brown, de Zweedse Bohuslän Big Band, Tricycle en het Amerikaanse Three Guitars. Larry Coryell, Badi Assad en John Abercrombie sluiten het tweedaagse evenement af.

Voor de kinderen staat er gedurende twee dagen straattheater op het programma. Ook K.E.I., een organisatie die ter plaatse zelf kleine houten slaginstrumenten maakt waarop kinderen makkelijk kunnen spelen, is van de partij. Voorts komen op zondag ook de Brusselse circusschool en Theater Arto langs.