Huis onbewoonbaar door implosie tv-toestel in Opgrimbie

Het huis van de familie Ramakers op Klein-Spanje in Opgrimbie is onbewoonbaar door een tv-implosie. Het gezin verblijft tijdelijk bij familie. Het is al de tweede brand in een half jaar tijd.

jforier

De kijkbuis van Martina Ramakers-Gorissen ontplofte maandagavond rond 19.30 uur. “Ik schrok me dood door de enorme knal. De venster van de woonkamer sloegen stuk en het vuur sloeg meteen over op de gordijnen,” vertelt Martina. De brandweer van Maasmechelen bluste de brand in de woonkamer. De aangerichte ravage is enorm.

“Onvoorstelbaar. Je ziet zelfs niet meer welke kleur het behangpapier had. Alles is bedekt met een dikke zwarte roetlaag. Ik hoop dat we nog enkele foto’s van achter een glazen kader kunnen redden,” zegt zoon Davy Ramakers. Keuken, inkomhal, trappenhal en slaapkamers op de verdieping zijn vernield. Zelfs het meubilair zal moeten worden vernieuwd. De brandweer van Maasmechelen ging op zoek naar het tv-toestel maar kon enkel kleine knopjes en de televisiekast terugvinden. De televisie was werkelijk weggeblazen. Het huis is tijdelijk onbewoonbaar. Het gezin kan bij familie terecht.

“Het is de tweede keer in enkele maanden tijd dat we brand hebben,” gaat Davy voort. “In januari stak mijn moeder de kerstlampjes aan en stond plots onze hele kerstboom in de fik. Toen hebben we de brand kunnen beperken tot het vernieuwen van de woonkamer en de keuken. Een buurman heeft toen het vuur gedoofd met een natte deken. Deze keer is de ravage veel groter. We hebben weken nodig om het huis weer helemaal in orde te brengen.”