Minister weigert milieuvergunning tankstation Opglabbeek

Vlaams minister Kris Peeters bevestigt het besluit van de bestendige deputatie om geen milieuvergunning toe te kennen voor een nieuw bevoorradingsstation voor vrachtwagens aan het omstreden tankstation All Sell op het industrustrieterrein van Opglabbeek (Nijverheidslaan). Peeters gaat immers niet in op het beroep van het tankstation tegen de weigering.

jforier

“Als gemeentebestuur zijn we blij met dit besluit”, zegt burgemeester Spreeuwers, “maar we dringen erop aan dat een aantal bevoegde instanties nu hun verantwoordelijkheid nemen en overgaan tot de sluiting van de zaak. Het kan immers niet dat dit gesjoemel blijft voortduren. Men blijft doodleuk het station exploiteren na een eenvoudige melding van een klasse 3-uitbating, terwijl alle activiteiten in feite een klasse 1-vergunning vereisen.”

Die klasse 3-aanvraag, ingediend door Jupiter Transport nv, was trouwens door het schepencollege ook al onontvankelijk, ongegrond en niet correct verklaard. “Bovendien is de bestemming van de gebouwen gewijzigd, en zijn er bomen gekapt zonder ook maar één voorafgaande vergunning”, zegt Spreeuwers nog. “Daarenboven doet men duidelijk aan detailhandel zonder ook maar één voorafgaande vergunning. All Sell is dus met niéts in orde.”