Den Bosch naar tweede klasse

Den Bosch verloor op de 34e en laatste speeldag met 0-3 van FC Utrecht en heeft rechtstreekse degradatie naar de Nederlandse tweede klasse niet meer kunnen ontlopen.

Belga

Den Bosch en De Graafschap eindigden met gelijke punten op de laatste plaats, maar De Graafschap komt op de voorlaatste plaats dankzij een beter doelsaldo (-46 tegenover -52). De Graafschap, dat op de laatste speeldag met 1-2 verloor van Vitesse Arnhem, kan zich via de eindronde verzekeren van het behoud. RBC Roosendaal, 16e in de stand, komt eveneens uit in de eindronde. RBC Roosendaal krikte alvast het moraal op door met 1-3 te gaan winnen bij AZ Alkmaar, de derde in de eindstand.

Ajax, de nummer twee behaalde een moeizame 2-1 overwinning tegen FC Groningen, terwijl PSV Eindhoven, kampioen en bekerfinalist (volgende week zondag tegen Willem II in de Kuip in Rotterdam), niet verder geraakte dan een 0-0 gelijkspel tegen Roda JC Kerkrade.

Onze landgenoot Kris Mampaey, doelman van Den Bosch, beëindigt zijn lange carrière in Nederland, die leidde langs Tilburg en Alkmaar, met een verlies alvorens terug te keren naar de Belgische competitie. Volgend seizoen speelt Mampaey voor Racing Mechelen, dat uitkomt in derde klasse.