150 uur werkstraf voor peppersprayincident in Izegem

Twee jongeren uit Izegem zijn woensdag door de correctionele rechtbank van Kortrijk veroordeeld tot elk een werkstraf van 150 uur.

Belga

Op 23 november 2003 spoten ze op een fuif van de Izegemse Rode Kruis-afdeling na een banale ruzie een busje pepperspray leeg, waardoor een volledige feestzaal moest worden ontruimd. Volgens de rechter moet de werkstraf de jongeren meer verantwoordelijkheidszin geven.

Omstreeks halfvier die nacht brak op de Red Beat-fuif in Izegem een vechtpartij uit. In alle herrie greep de 21-jarige Glenn V. het busje pepperspray van zijn 22-jarige vriend Fabrice P. uit Izegem en spoot het leeg in het publiek. De spray verspreidde zich razendsnel door de fuifzaal, waar toen nog zo'n duizend jongeren aan het dansen waren. Ogenblikkelijk werd de muziek stilgelegd en de zaal ontruimd.

Het medisch rampenplan werd afgekondigd en zeven ambulances, drie mug-teams en twee brandweerdiensten werden opgeroepen. In totaal zeventien jongeren werden overgebracht naar ziekenhuizen in Izegem en Roeselare. Een slachtoffer werd even opgenomen op de dienst intensieve zorgen, maar kon 's anderendaags al het ziekenhuis verlaten. Met de slachtoffers troffen de beklaagden een regeling voor een schadevergoeding.