Busverkeer in Wallonië ligt zo goed als stil

In Wallonië rijden woensdag amper bussen uit van de TEC. De staking volgt op het schrappen van nieuw overleg in het al weken aanslepend conflict bij de Waalse vervoersmaatschappij.

Belga

In de provincie Luxemburg rijden de bussen normaal in Aarlen, Florenville en Saint-Hubert. In het depot van Marche-en-Famenne reed geen enkele bus uit. De chauffeurs van de depots van Amberloup en Bouillon reden uit maar zouden om 14.00 uur het werk kunnen neerleggen.

Bij de TEC Luik-Verviers ligt het busverkeer zo goed als stil. Het grootste depot in het Luikse werd door een stakingspost geblokkeerd.

De chauffeurs van de TEC-depots in Doornik en Moeskroen rijden sinds 04.00 uur niet uit. Tijdens een personeelsvergadering werd beslist de staking de hele woensdag voort te zetten. Donderdagochtend volgt een nieuwe vergadering.

Bij de drie TEC-depots in Charleroi reed geen enkele bus uit. De chauffeurs van de depots Genson (Montignies-sur-Sambre), Jumet en Anderlues bleven binnen.

De bussen van de TEC Waals Brabant bleven staan in de depots van Lasne en Nijvel. In de twee andere depots, in Geldenaken en Chastre, waren de bussen uitgereden. Maar omstreeks 07.00 uur werden ze binnengeroepen.

In Bergen houden de chauffeurs van de TEC sinds 07.00 uur met hun eigen auto's een langzaamaan-actie.