Testmatchen beslissen over laatste UEFA Cup-ticket

Na de vierendertigste en laatste speeldag in de hoogste nationale voetbalafdeling zijn nog niet alle prijzen verdeeld.

Belga

Twee testmatchen tussen Standard Luik en Racing Genk moet uitsluitsel bieden over wie samen met Club Brugge en Anderlecht (Champions League) en Germinal Beerschot (UEFA Cup) Europa in mag.

Donderdag vindt de eerste onderlinge wedstrijd plaats, zondag de tweede. De loting hiervan gebeurt later.

Standard kwam zaterdag op het veld van Oostende niet verder dan een 1-1 gelijkspel en zag zo Genk, dat met 1-3 won bij Cercle Brugge, nog langszij komen. Genk maakte zijn drie doelpunten in de laatste vijf minuten, Standard miste in de slotfase nog een penalty.

Landskampioen Club Brugge ging met 3-2 de boot in bij Sint-Truiden en eindigt het seizoen met 79 punten, drie meer dan Anderlecht, dat zaterdag met 2-1 won van Bergen. Standard eindigt net als Genk met 70 punten.

De Profliga lootte zondagmiddag in de aanwezigheid van Standard Luik en Racing Genk voor de testwedstrijden in de hoogste nationale voetbalafdeling die uitsluitsel moeten bieden over de derde plaats in de competitie en het daaraan verbonden Uefa Cup-ticket.

Donderdag speelt Standard eerst thuis (20u30), zondag vindt de terugwedstrijd plaats in Genk (20u00).

Na de vierendertigste en laatste speeldag zaterdagavond eindigden de Limburgers en de Luikenaars volledig gelijk (70 punten, 21 zeges, 6 nederlagen, 7 gelijke spelen). Standard kwam zaterdag op het veld van Oostende niet verder dan een 1-1 gelijkspel en zag zo Genk, dat met 1-3 won bij Cercle Brugge, nog langszij komen. Genk maakte zijn drie doelpunten in de laatste vijf minuten, Standard miste in de slotfase nog een penalty.

Programma testwedstrijden om 3e plaats:

  • Donderdag 26 mei (20u30): Standard-Genk
  • Zondag 29 mei (20u00): Genk-Standard