Larry King mag niet getuigen in proces Jackson

CNN-beroemdheid Larry King mag niet getuigen in het proces tegen Michael Jackson. Dat heeft de rechter die de zaak tegen de poster leidt donderdag besloten. Volgens de rechter heeft King geen relevante informatie.

AP Ned

King was door de advocaten van Jackson opgeroepen om te verklaren over uitlatingen die een van de advocaten van de moeder van het jongetje dat zegt door Jackson misbruikt te zijn tegen hem zou hebben gedaan. King stelt dat advocaat Larry Feldman tegen hem heeft gezegd heeft dat de moeder "slechts op geld uit was" en dat zij "gestoord" zou zijn. Feldmann ontkent dat hij dit tegen King gezegd heeft.

De advocaat werd tijdens de eerste fase van het proces door de aanklagers opgeroepen als getuige. King zegt dat hij met Feldman heeft gesproken toen hij hem tegenkwam in een restaurant in Beverly Hills en hij hem probeerde te overtuigen te verschijnen in Kings dagelijkse interviewprogramma op CNN, Larry King Live. Volgens de rechter kan King de inhoud van het gesprek met Feldman niet bewijzen en zag hij er daarom van af om de televisiebekendheid te laten getuigen voor de jury. Feldman zegt dat hij zich nooit in negatieve bewoordingen heeft uitgelaten over de moeder van het jongetje. "Gesprekken tussen mij en cliënten zijn strikt vertrouwelijk en iemand die zegt dat hij met mij inhoudelijk over deze zaak heeft gesproken, die liegt", aldus Feldman.

Jackson staat terecht omdat hij zich schuldig zou hebben gemaakt aan het seksueel misbruik van een 13-jarig kankerpatiëntje dat bij de popster gelogeerd heeft. De advocaten van Jackson zijn twee weken terug aan de verdediging van hun cliënt begonnen. Of Jackson zelf zal getuigen is nog niet bekend. Dat besluit wordt door de popster en zijn verdediging genomen, maar de meeste deskundigen gaan er van uit dat Jackson niet zelf in het getuigenbankje plaats zal nemen.