Samson en Gert blazen 15 kaarsjes uit op live concert in Sint-Niklaas

Samson en Gert bestaan vijftien jaar. Om dat te vieren organiseert het productiehuis Studio 100 op 11 juni in Sint-Niklaas een groot verjaardagsoptreden van de televisiehond en zijn baasje. Het concert is volledig gratis.

Belga

Studio 100 wil zo veel mogelijk mensen naar de Grote Markt van Sint-Niklaas, het grootste marktplein van België, krijgen. De NMBS legt extra treinen in. Voor het live concert van Samson en Gert van start gaat, is er een discoshow voor kinderen met de burgemeester uit het kinderprogramma voorzien. Om 15 uur start het optreden van Samson en Gert. Zij worden begeleid door een orkest en beloven de kinderen en hun ouders hun grootste hits te zullen spelen.

In 1989 bedachten Gert Verhulst en Danny Verbiest, die tot voor kort de stem van Samson voor zijn rekening nam, de creatie Samson. in 1990 ging het televisieprogramma rond de pratende hond van start. Vanaf 1991 brengt het duo ook cd's op de markt. Vanaf datzelfde jaar oogsten Samson en Gert ook succes met hun jaarlijkse kerstshow. In 1996 richtte Gert Verhulst samen met Verbiest Studio 100 op, dat naast Samson en Gert ook andere succesvolle kindercreaties als Kabouter Plop en Big & Betsy onder zijn hoede heeft.