Tentoonstellingen in Oostende belichten Belle Epoque

Tijdens een dubbeltentoonstelling in de Venetiaanse Gaanderijen en het provinciaal domein Raversijde wordt deze zomer aandacht besteed aan de Belle Epoque. "Oostende in 1905" is een tentoonstelling rond 10 thema's uit het dagelijkse leven van 1905 en vindt plaats in de Venetiaanse Gaanderijen op de Zeedijk. In het Domein Raversijde loopt de tentoonstelling "100 jaar Koninklijk Domein Raversijde". Voor beide exposities samen worden 25.000 bezoekers verwacht.

Belga

De expositie in de Venetiaanse Gaanderijen is een initiatief van de stad Oostende en werd samengesteld door tien lokale historici die ook veel materiaal aanleverden. "Daaronder bevindt zich een Minerva motorfiets, een fiets uit 1905 en honderden postkaarten die de stad tonen zoals ze 100 jaar geleden was", vertelt Martine Meire, cultuurbeleidscoördinator van de stad Oostende.

De expo is toegankelijk van 21 mei tot 6 november van 14 tot 18 uur en ook op donderdagavond en zondagmorgen.

Ook op het provinciaal domein Raversijde loopt een tentoonstelling. Onderwerpen daar zijn de koninklijke aanwezigheid, de invloed van de wereldoorlogen, de rol die Prins Karel speelde en de uitbouw van het domein door de provincie. Blikvanger op deze expo is een 3D-presentatie en virtuele rondgang in het domein zoals het in 1905 was. De expo op het provinciaal domein is toegankelijk van 1 juli tot 11 november.