Frankie Goes to Hollywood en Sioen op Pili-Pili Festival in Visé

Frankie Goes to Hollywood en Sioen concerteren in juli op het Pili-Pili Festival in Visé. Op 8, 9 en 10 juli zijn in totaal meer dan 20 concerten gepland op twee podia. De Luikse groep 98 procent Maximum Soul geeft op vrijdag 8 juli het startschot van Pili-Pili. Daarna komt nog een andere Luikse formatie, Bouldou and the Sticky Fingers, langs. Improsession, Chantal Goya en DJ Oli sluiten de openingsavond af.

Belga

De tweede festivaldag is onder meer gereserveerd voor Kassav, Zop Hopop, Tahiti 80, Eté 67 en FGTH. Op zondag 10 juli krijgt de Vlaamse poprock van Sioen een plaatsje in Visé. Ook Jeronimo, DJ Jack en The Human League treden dan op.

Het Pili-Pili Festival vindt plaats aan de oevers van de Maas. Er komen verschillende muzikale en culturele genres aan bod. Voor kinderen jonger dan 12 jaar is er een speciaal programma uitgewerkt, onder de noemer Pili-Pilou. De kinderen kunnen er onder meer schilderen, schminken of spelletjes spelen.

Het eerste Pili-Pili festival vond plaats in 2003 en trok zo'n 3.000 muziekliefhebbers naar Visé. Het jaar daarop werden er zo'n 8.000 festivalgangers geteld. Voor de derde editie hopen de organisatoren op 15.000 à 20.000 toeschouwers.