Toerisme Beringen mikt op 100.000 bezoekers

Met de verschillende evenementen mikt Toerisme Beringen dit jaar op meer dan 100.000 bezoekers. Dat zegt voorzitter Ludo Claes bij gelegenheid van het 20-jarig bestaan. Bij die gelegenheid wordt ook een Evenementen Fankaart ontworpen.

jforier

Bezoekers kunnen tijdens de evenementen aan de stand van Toerisme Beringen een stempel afhalen. Wie vier stempels verzamelt, maakt kans op een prijs. Met de medeorganisatoren van de evenementen zoals de lokale middenstandsverenigingen en de Vrienden van het Mijnstreekmuseum is overeengekomen om al de evenementen gratis toegankelijk te houden. Enkel voor Paal op Stelten moet 2 euro betaald worden. Als eerste evenement was er het voorbije weekend Koersel Terrast, waarbij jong en oud van een gevarieerd aanbod konden genieten. Tijdens het laatste weekend van juni vinden de Midzomerdagen plaats met op zondagnamiddag een Spel zonder Grenzen tussen de verschillende deelgemeenten. ‘s Avonds wordt het marktplein het decor voor een schitterend vuurspektakel.

Ook het fietstoerisme komt deze zomer weer aan bod. In het kader van Viva Velo kan je op 5 juni inschrijven voor de Drieprovinciënroute en op 11 september voor één van de routes van In het Wiel van de Mijn.

Op zondag 7 augustus wordt het centrum van Paal weer op zijn kop gezet met het muziekspektakel Paal op Stelten. Van ‘s middags tot ‘s nachts komen diverse muziekgenres aan bod: dance, pop, rock...

Het avondgebeuren start om 19 uur met Groove Garden met William Reven, Paul Michiels & The Big M’s en Rob de Nijs. Paal op Stelten wordt afgesloten met een special DJ-set van Dave McCullen en Peter Luts. Eén week na Paal op Stelten is het de beurt aan Beverlo met de Halfoogstfeesten. Er zijn onder andere een bierfestival, een grootse rommelmarkt, een avonturenpark en tal van optredens. Het evenementenseizoen wordt afgesloten met de topper Mijnhappening.

Met tal van activiteiten en animatie zullen het mijnpatrimonium en de omliggende omgeving op een boeiende en sfeervolle wijze opengesteld worden voor het publiek.